Barszcz biały.

Ten przepis przygotowywałam z myślą o mojej koleżance Asi, która często korzysta z moich rad kulinarnych, jest smaczny i jest fit :)

Barszcz biały.
- sok z kiszonej kapusty ( ze sklepu ekologicznego)
- śgłówka upieczonego w piekarniku czosnku.
- 1 średnia cebula
- kilka liści laurowych
- ziele angielskie 
- suszony czosnek niedźwiedzi
- odrobina suszonego cząbru
- jogurt naturalny
- koper
- sól pieprz
- ugotowane na twardo jajka
Wykonanie:
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie na  złoty kolor.
Wlać do garnka 1 litr wody, dodać obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek oraz usmażoną cebulę i przyprawy, wszystko gotować w małej ilości wody, kiedy cebula będzie miękka, wyjąć liść laurowy i ziele angielskie wszystko zblendować, następnie dolać wody, tyle aby w garnku było około 1 litra dodać pół szklanki soku z kapusty i wszystko gotować jakieś 10 minut. Zdjąć z gazu dodać jogurtu ewentualnie śmietanę w/g uznania i smaku, wkroić jajko i jeszcze doprawić.Posypać świeżym koperkiem








Komentarze

Popularne posty