Łosoś w koperkowym pesto z kaszą i zieloną soczewicą.
Zjadamy tyle na ile mamy ochotę, kalorie w 100 g.
100 g łososia -170 kcal
100 g soczewicy -176 kcal
100 g kaszy - 92 kcal
100 g pomidora- 18 kcal
Biała kasza z soczewica ( są na rynku gotowe mieszanki do ugotowania)
cytrynowy pieprz
sól
oliwa
Pesto
Koperek spory pęczek
6 szt pistacji
duży ząbek czosnku
pieprz
sól
sok z cytryny
3/4 szklanki oliwy
Wszystko miksujemy.
Świerze plastry łososia gotujemy na parze, solimy dodajemy cytrynowy pieprz i gałązki świeżego kopru, kaszę i soczewicę gotujemy aż będzie miękka, następnie podsmażamy chwilę na maśle doprawiamy solą i pieprzem, podałam z malinowymi pomidorami czerwoną cebula i bazylią z odrobiną octu winnego i oliwy.
Komentarze
Prześlij komentarz